Bemutatkozik a Season Furs

2024.09.20 12:58 CEST

Fursuit walk 2021: Csoport kép – Készítette: Marty. – © 2021 Marty & Furdance Budapest – CC BY-NC-ND 4.0

A Season Furs története 2021 tavaszára nyúlik vissza, amikor először került megrendezésre a Furdance Beat Saber Tournament. A verseny helyszíne lehetőséget adott más jellegű események befogadására is, és a pozitív visszajelzések arra ösztönözték a szervezőket, hogy egy nyári találkozót is létrehozzanak. Így született meg 2021 júliusában az első Summer Furs. A sikeres nyári rendezvény után logikus lépésnek tűnt a téli szezon kihasználása is, és ezzel 2021 végén elindult a Winter Furs.

Az évek során ezek az események fontos szereplőivé váltak a furry közösség életének, és kialakult a "Furdance Univerzum", amelyben tavasszal a Beat Saber Tournament, nyáron a Summer Furs, ősszel a Furdance Budapest, télen pedig a Winter Furs várták a résztvevőket.

A Változás Időszaka

Bár a Beat Saber Tournament indulása sikeres volt, a verseny iránti érdeklődés az évek során nem nőtt jelentősen, így 2023-ban a szervezők úgy döntöttek, hogy az eseményt beolvasztják a Furdance Budapest programjába. Ez a lépés lehetőséget teremtett a tavaszi időszak felszabadítására, és a résztvevők között egyre nagyobb igény mutatkozott arra, hogy a Winter Furs ne csak télen, hanem tavasszal és ősszel is megrendezésre kerüljön.

Bár a 2024 elején a Fur Tal műsorban a szervezők említették a rendezvények bővítésének terveit, az új események megvalósítása időbe telt. Végül ahelyett, hogy különálló tavaszi és őszi találkozókat hoztak volna létre, úgy döntöttek, hogy az egész évet átfogó eseménysorozatot egy név alatt egyesítik: így született meg a Season Furs.

Mi az a Season Furs?

A Season Furs egyesíti a korábbi találkozókat, és az új formátumban négy szezonban szerveződnek az események. Az egyesítés nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell külön weboldalakat és regisztrációs felületeket használniuk: minden elérhető a Season Furs weboldalán, ahol a regisztráció egész évben nyitva áll, kivéve a rendezvényeket megelőző és követő rövid adminisztratív szakaszokat.

A Regisztráció Folyamata

A Season Furs eseményeire a regisztráció négy fázisban történik, amelyek az adott szezon rendezvényeihez igazodnak. Az első fázisban a Winter Furs-ra lehet belépőt váltani, valamint lehetőség van az egész évre szóló, kedvezményes Full-Season Pass megvásárlására, amely minden találkozóra belépést biztosít.

Tavasszal a következő rendezvényre, azaz a tavaszi találkozóra válthatsz jegyet, illetve megvásárolhatod a Trinity Pass-t, amely az év három hátralévő eseményére érvényes. Nyáron a Dual-Season Pass váltására nyílik lehetőség, amely a nyári és őszi találkozókat foglalja magában, míg ősszel már csak az őszi rendezvényre lehet belépőt venni.

A Season Furs Jövője

A Season Furs célja, hogy a furry közösség számára minden évszakban felejthetetlen élményeket nyújtson, miközben megőrzi a klasszikus, családias furdance-ek hangulatát. Emellett arra törekszik, hogy a szélesebb közösség számára is elérhető maradjon, és egy helyen fogja össze mindazt, amit a résztvevők az elmúlt évek során megszerettek ezekben az eseményekben.